Som vanligt började förberedelserna redan under fredagskvällen; klippa klor, tillverka lördagens lunch och packa bilen med tält, stolar och vatten. 06.00 var det avfärd från Fridene, destination Karlstad och Skutberget. Härligt med en riktigt kort resa; 18 mil – en barnlek för en härdad WR-deltagare. Det blev en kort rast vid den ”skotska” restaurangen i Kristinehamn för att rasta hundarna, husse och matte.

Framme! Då det var gott om plats valdes en plats ganska nära klubbhuset, bilen parkerades ”á la polis” för snabb insats och för att minimera körsträckan på gräset, vi misstänkte att bärigheten kunde vara mindre bra och eventuellt mer regn under dagen inte skulle hjälpa till med den saken heller. Tältresning och veterinärbesiktning fortlöper utan problem.

Fyra heat för hanar och sju för tikar, tävlingen drar igång och både Titan och Oboy springer jämna och fina tider i försöken. Vi har tur med vädret, då försök två är avslutat för hanarna drar regnet in, gott med tält, gott med kaffe och en god lunch. Titan har sprungit runt 10.25 – 10.28 ochOboy 10.13 – 10.14; hoppas att de inte hamnar i samma final. Härligt, C -och B-final! Efter ett uppmjukande regn i pausen följt av den berömda Karlstadsolen så kör nu regn och åska igång på riktigt! Resultatet i finalerna är en 2:a plats i C-finalen och en 3:e plats i B-finalen, bra jobbat av dem båda,

Nu gäller det! Packa snabbt och komma bort från gräset, innan det blir omöjligt. Det var redan omöjligt! Men tack vare en heroisk insats av familjen Lundqvist som puttade på utan att jag som förare märkte det så lyckades vi med att ta oss till fast mark med bilen. Dagen avslutades med prisutdelning, populära priser som grisöron och annat godis gör att husse misslyckas totalt att ställa sina hundar ens lite värdigt under ceremonin. Dagen avslutas med att två snygga selar av märket Huggo Och Hedda inhandlas på klubbhusets altan. Alltid trevligt med lite shopping, hoppas att citronhonungen dyker upp på någon tävling igen.

Tack till WR Karlstad för en bra tävling och till familjen Lundqvist för den extra ”mankraften”, den gjorde hela skillnaden för den lilla bilen.

Vänliga hälsningar,
David och Lotta Hjo

Tack David och Lotta för den personliga tävlingsrapporten från Karlstad!